7 days of unlimited WordPress themes, plugins & graphics - for free!* Unlimited asset downloads! Start 7-Day Free Trial
Advertisement
  1. Web Design
  2. Small Business

5 Мора да има карактеристики за веб-страница за мал бизнис

Read Time: 5 mins

Macedonian (Македонски јазик) translation by Stefan Nikolov (you can also view the original English article)

Водење мал бизнис е уникатна авантура. За да бидете успешни, мора да бидете и силни и агилни. И мора да работите неверојатно тешко да го добиете вашето име таму.  Бидејќи вие не мора да имате дофат на поголеми компании, вашата веб-страница игра огромна улога во дефинирањето на кој сте во надворешниот свет.  Дури и ако имате локација со тула и малтер, веб сѐ уште е единствениот начин на кој многу луѓе ќе комуницираат со вас.

Затоа, од витално значење е дека вашата веб-страница е информативна и професионална. Како твоја единствена најголема форма на рекламирање, сакате да бидете сигурни дека ќе ја сфатите правилно.  Но, она што го прави мал бизнис сајт издвоите? Ќе ви покажеме пет карактеристики кои ќе ви помогнат да го поставите најдоброто лице напред.

Уште подобро е тоа што имплементирањето на овие функции не треба да биде скапо. Секој пример подолу е придружен со тема на WordPress која е достапна со вашата годишна претплата за Envato Elements.  За една ниска цена, ќе имате неограничен пристап до стотици теми и приклучоци на WordPress, заедно со повеќе од 440.000 дизајнирани ресурси.

1. Јасна порака

Кога потенцијалниот клиент посети вашата веб-страница, тие сакаат да знаат кој си и што правиш.  Ова е нешто што мора брзо да се воспостави, бидејќи не сакате да ги пратите корисниците да го пребараат (најверојатно ќе заминат, наместо да прават дополнителни напори).  Најдоброто место за утврдување на вашиот идентитет е предната и центарот на почетната страница на вашиот сајт. Комбинирајте атрактивни, релевантни слики со кратки, до-точка пораки и повици за акција.

Темата Amilia претставува одличен пример за оваа техника. Вклучениот лизгач на почетната страница содржи простор за големи, привлечни фотографии и текст кој е задебелен, но не е преголем.  Исто така, има одлична употреба на контраст на боја во текот на темата, што ќе помогне да се осигура дека вашата порака е забележана од посетителите.

Amilia - Multipurpose One Multi Page WP ThemeAmilia - Multipurpose One Multi Page WP ThemeAmilia - Multipurpose One Multi Page WP Theme
Amilia: повеќенаменски и повеќе WP тема

2. Визуелни знаци

Една од најчестите грешки што ги гледаме во веб-дизајнот е претпоставката дека корисниците едноставно "го добиваат". Можеби вашиот текст е доволно описен. Но, вистината е дека не секој одвојува време за читање.  Наместо тоа, тие имаат тенденција да ги премачкаат содржините на една страница. Тоа е местото каде што употребата на визуелни знаци може да биде голема помош. Работите како икони и копчиња можат да обезбедат инстант контекст на содржината и нежно ги охрабруваат корисниците да одат попродлабочено.

Фокус е тема која има за цел да прави конверзии и да прави фантастична работа со визуелни знаци. Тоа е добра демонстрација за тоа како употребата на икони може да помогне да се истакнат важни информации.  Добро дизајнираните копчиња не оставаат сомнеж во умот на корисникот за тоа каде да кликнат. Плус, некои суптилни микроинтеракции се попрскани за да ги подобрат работите уште повеќе.

Focus High-Converting Landing Page WordPress ThemeFocus High-Converting Landing Page WordPress ThemeFocus High-Converting Landing Page WordPress Theme
Фокус: Високо-конвертирање Целна страница WordPress

3. Направете го тоа лично

Една област каде што мал бизнис има предност во однос на голем конгломерат е способноста да додадете повеќе човечки допир на нештата. На веб-сајтот што може да биде во форма на профили на членови на тимот, препораки или дури и блог постови кои ги одразуваат вредностите на компанијата.  Дајте им на посетителите можност да дознаат повеќе за вас и позитивното влијание што го имате врз заедницата помага да се изгради тој однос еден-на-еден. Тоа е бескрајно потешко за операции со големи размери.

Morello вклучува неколку од овие малку допири кои можат да ви помогнат да го персонализирате вашиот сајт. Вклучени се вградени начини за креирање привлечни профили на персоналот и препораки.  Секој може да се стави во карусел за да додаде малку интерактивност. Вие исто така ќе најдете неколку блогови распореди за да ја покажат вашата пишување.

Morello - Multipurpose Business WordPress ThemeMorello - Multipurpose Business WordPress ThemeMorello - Multipurpose Business WordPress Theme
Морелло: повеќенаменски бизнис WordPress тема

4. Едноставна навигација

Кога размислуваме за навигација на веб-страници, лесно може да се размислува само за менито на врвот на страницата. Со право, затоа што е многу важно да имате јасно и лесно за употреба главното мени. Но, постојат и други елементи за навигација што треба да ги разгледаме.  На пример, на сајтови со подлабоки структури на содржини, со под-навигација или лебни кромидчиња може да им помогне на корисниците полесно да дојдат до нив. Тие ќе можат да се движат во еден дел и да се вратат на одредена страница, без да бараат да пребаруваат наоколу.

Она што е убаво за Futurico е неговото вклучување на неколку видови на навигација. Главното мени може да биде вашата стандардна цена со опаѓања.  Но, исто така, имате можност да го користите менито "hamburger" со помош на мобилни уреди. И, темата обезбедува извонредна под-навигација и крцкалки за да се осигура дека никој не се губи.

Futurico - Business WordPress ThemeFuturico - Business WordPress ThemeFuturico - Business WordPress Theme
Futurico: Бизнис WordPress тема

5. Високи перспективи и функционалност

Кога станува збор за веб-страници, изгледот е важен. Како и неговата функционалност. Фер или не, овие предмети велат нешто за вашиот бизнис во очите на клиентот.  Веб-страница која е преполни и само полу-функционална ќе биде штетна за вашата репутација. Додека вашиот сајт не мора да биде совршен, тој треба да изгледа добро и да работи како што очекува корисникот. Нешто помалку се одразува на тебе.

Алфатот сигурно обезбедува извонреден изглед. Постојат неколку распоред избори вклучени, и секој од нив е сигурен да импресионира.  Го прави одлично искористување на бојата, типографијата и специјалните ефекти за да ги задржат ангажираните корисници. Функционално-мудар, темата нуди функции како што е филтрирано портфолио кое изгледа и работи убаво.

Alfat - Super Flat Landing Page WordPress ThemeAlfat - Super Flat Landing Page WordPress ThemeAlfat - Super Flat Landing Page WordPress Theme
Алфат: Супер стан Целна страница WordPress тема

Мал бизнис, Биг-Време веб-сајт

Одлична веб-страница може, на многу начини, да помогне да се израмни полето за играње помеѓу малите и големите бизниси. Факт е дека дури и мала компанија може да изгради веб-сајт што изгледа и функционира, како и неговите поголеми конкуренти.

Ќе сакате да бидете сигурни дека вашиот сајт е на-порака, обезбедува јасна навигација и визуелни знаци. Што е најважно, искористете ја вашата веб-страница за да рефлектирате кој сте.  Покажете им на посетителите што е она што го прави вас и вашата компанија посебна. Стави заедно, ќе имате веб-сајт кој корисниците ќе го сакаат и може да се гордеете.

4 × 5 работи

Advertisement
Did you find this post useful?
Want a weekly email summary?
Subscribe below and we’ll send you a weekly email summary of all new Web Design tutorials. Never miss out on learning about the next big thing.
Scroll to top
Looking for something to help kick start your next project?
Envato Market has a range of items for sale to help get you started.