Advertisement
  1. Web Design
  2. HTML & CSS
Webdesign

Dëshironi të mësoni bazat e dizajnit të uebit? Fillo Ketu

by
Length:ShortLanguages:

Albanian (Shqip) translation by Albin Pllana (you can also view the original English article)

Nëse dëshironi të filloni në botën e dizajnit të uebit, ekzistojnë disa aftësi kyçe që do t'ju nevojiten për të zotëruar.

Së pari, do t'ju duhet një njohuri pune se si të kodoni një faqe në HTML. Pastaj, duhet të jeni në gjendje të përdorni CSS për të krijuar efektet vizuale që dëshironi, pavarësisht nëse kjo është një paraqitje e veçantë, tipografi, ose ngjyra dhe sfondi.

Për fat të mirë,  Envato Tuts+ instruktori Kezz Bracey ka bashkuar një sërë kursesh fillestare që mbulojnë të gjitha këto tema në thellësi, duke ju dhënë një bazë solide nga e cila mund të ndërtohet në aftësi më të avancuara të dizenjimit të uebit. Këtu ka një rundown të atyre kurseve dhe atë që mund të mësoni.

1. Filloni këtu: Mësoni Bazat e HTML

Hapi më i parë kritik për t'u bërë një projektues web është të mësosh se si të kodosh HTML. Deri në fund të këtij kursi të shkurtër do të dini se çfarë është HTML, si funksionon dhe si të përdorim elementët më të zakonshëm të tij. Ju do të shkoni nga një propozim i zbrazët për të pasur faqen tuaj të parë plotësisht funksionale, bazë të koduar me dorë. Kjo do t'ju japë bazën themelore mbi të cilën mund të ndërtohen të gjitha planet tuaja të ardhshme.

2. Filloni këtu: Mësoni tipografi CSS

Nëse je një projektues që nis të lulëzon dhe je gati të mësosh CSS, fillo këtu!

Nëse ka një lloj stili që është padyshim më i rëndësishëm se çdo tjetër në web design, është tipografi. Idealisht, faqet tuaja duhet të fillojnë me një tipografi të fortë dhe pjesa tjetër e dizajnit duhet të ndërtohet rreth kësaj. Për këtë arsye, është e rëndësishme të kuptohet pjesa tipografike e procesit të hartimit të parë.

3. Filloni këtu: Mësoni Layout CSS

Tani që ju keni mësuar bazat e tipografisë në kursin e mëparshëm "Filloni Këtu", ju jeni gati për të kaluar në elementin tjetër themelor të dizajnit të uebit: faqosja.

Në këtë kurs ju do të mësoni gjithçka që ju duhet të dini për të krijuar llojet më të zakonshme të faqeve në ueb dizajn.

4. Filloni këtu: Mësoni Ngjyrat CSS dhe Sfondet

Në këtë instalim të serisë sonë "FILLO KETU", ju do të merrni frymë të jetës në faqen që keni krijuar duke përdorur ngjyrat dhe sfondet e CSS.

Në këtë kurs do të mësoni të gjitha rreth teknikave vizuale që i bëjnë faqet të dalin nga njëri-tjetri, dhe sjellin "dizajnin" në web design.

Filloni të mësoni me një provim te lire

Me këto katër kurse, ju do të mësoni aftësitë themelore që ju nevojitet si një projektues web. Natyrisht, ka shumë më tepër në dizajnimin e web-it sesa kjo, dhe gjithashtu kemi marrë kurse për temat më të avancuara si animacion, jQuery, JavaScript, dhe më shumë.

Ju mund të merrni sa më shumë kurse të dizajnimit të web-it si të doni nëse regjistroheni për një provë të lirë prej 10 ditësh për abonimin tonë mujor. Pra, filloni sot, dhe ndertoni një bazë të fortë nga të cilat ju mund të merrni punën tuaj të internetit të punojnë në nivelin e ardhshëm.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Looking for something to help kick start your next project?
Envato Market has a range of items for sale to help get you started.